Aladdin (Specialudgave) - 2 DVD - BRUGT

2 DVD BRUGT - ALLE FILM ER CHECKET OG I GOD STAND

BilledformatLydformatSprogTekster
LetterboxDD 5.1Dansk
Engelsk
Dansk
Engelsk

Flere detaljer

Ny vare

79,00 kr

- +

 
Yderligere information

Aladdin er produceret i 1992 og havde dansk biopremiere i 1993. Året efter, den 17. august 1994, kom den for første gang på VHS i en stærkt begrænset periode, og Aladdin blev den mest solgte VHS herhjemme nogensinde. Siden er den kun blevet overgået af Disneys Løvernes konge.
    Men nu er "ånden" sluppet løs igen, og en ny generation kan glæde sig over en helt nyrenoveret udgave af det spændende og forrygende eventyr om Aladdin og den vidunderlige lampe, der er hentet fra 1001 Nats Eventyr – den berømte samling af overleverede fortællinger fra indiske, persiske og arabiske kulturer.

Filmens handling udspilles i det sagnomspundne sultandømme, Agrabar i Arabien, hvor Aladdin lever et usselt liv som gadedreng. For at få noget at spise, må han stjæle frugt og brød fra de handlende i byens bazarer. Kløgt og behændighed hindrer ham i at blive fanget, og mens han fortærer de stjålne varer, flyver hans tanker til sultanens palads. Her bor den smukke prinsesse, Jasmin, som han ved, at han aldrig kan få, men som han alligevel drømmer om at blive gift med.
     Men skæbnen griber ind, da sultanens onde og griske vizir, Jafar, vælger den kløgtige Aladdin til at hjælpe sig med at finde en magisk lampe, der skjuler sig i en hule - dybt under ørkenens sand. Da Aladdin – efter megen møje og besvær - står med lampen i hånden, får han sit livs chok. Ved at gnide på lampen, dukker den sprudlende ånd, Genie, pludselig op og fortæller, at han er parat til at opfylde tre af Aladdins ønsker.
     Dermed får Aladdin den magtfulde Jafar som en hævngerrig fjende. Men ved hjælp af sin trofaste abe, Abu, et magisk flyvende tæppe og den geniale - men rablende gale - og opfindsomme ånd, Genie, lykkes det Aladdin at befri landet for Jafars skumle planer.
     Således har han bevist, at han har gjort sig værdig til prinsessens hånd – og Aladdin får selvfølgelig sin velfortjente belønning.

Det var sangskriveren Howard Ashman, der – allerede i 1988 – kom med ideén om at producere eventyret om Aladdin som en Disney-animeret musical. Derfor var det også Ashman, der – indtil sin død i 1991 – var en af de drivende kræfter bag filmens sangtekster sammen med to andre garvede sangskrivere, Tim Rice og Alan Menken.
    Musikken er komponeret af den flere gange Oscar-belønnede Alan Menken, og filmens romantiske slutmelodi A Whole New World med tekst af Tim Rice vandt to Oscars - for bedste sang og for bedste originalmusik.

7000000019674-q.jpgAladdin er instrueret og produceret af John Musker og Ron Clements, som også var makkerparret bag The Great Mouse DetectiveThe Little Mermaid og Treasure Planet. De mange spændende og anderledes figurer er tegnet af forskellige animatorer. Således er det Glen Keane, der har skabt Aladdin i streg og billede, Mark Henn er manden bag den underskønne Jasmin, og Eric Goldberg er tegneren bag den geniale ånd, Genie, som er en af Disney-studiernes mest fantastisk tegnede figur. Ingen andre figurer har tidligere kunnet forvandle sig så meget, som Genie gør i Aladdin – lige fra muskelbundtet Schwarzenegger til Jack Nicholson og Groucho Marx!

Tekst fra pressemateriale

Specielt om denne udgivelse:

I originalversionen er det Robin Williams, der ikke alene lægger stemme til Genie, men også var en kæmpe inspirationkilde, således at rollen blev skrevet meget større end oprindelig tænkt.

I den danske version har Preben Kristensen overtaget rollen og hermed bevist, hvor vidt han spænder. Han har præsteret noget, som næsten var en uløselig opgave. Han høstede da også flotte og særdeles velfortjente anmelderroser, da filmen havde premiere i Danmark.

Danske stemmer i filmen:

Aladdin: Søren Launbjerg
Ånden Genie: Preben Kristensen
Jasmin (dialog): Llia Swainson
Jasmin (sang): Louise Norby
Sultanen: Ove Sprogøe
Jafar: Nis Bank-Mikkelsen
Jago: Torben Zeller
Peddler: Kurt Ravn

 • For første gang på DVD - digitalt restaureret og remastered
 • Dokumentar: En usleben diamant: Sådan blev Aladdin til
 • Nye musikvideoer: A Whole New World og Proud of Your Boy (slettet sang)
 • Aladdins Flyvende Tæppe Spil: En Virtuel flyvetur
 • Inde i Genies lampe: 3D tur med guide
 • Genies Jordomrejse
 • Tre-Ønsker spillet
 • Disneys sange
 • Fraklippede sange
 • Sjov pop-op info
 • Og meget, meget mere!
Medvirkende:
Aladdin  Scott Weinger
Genie  Robin Williams
Jasmine  Linda Larkin
Jafar  Jonathan Freeman
Abu the Monkey  Frank Welker
Iago the Parrot  Gilbert Gottfried
Sultan  Douglas Seale
Narrator  Bruce Adler
Razoul  Jim Cummings
Aladdin (songs)  Brad Kane

Skriv en anmeldelse

Aladdin (Specialudgave) - 2 DVD - BRUGT

2 DVD BRUGT - ALLE FILM ER CHECKET OG I GOD STAND

BilledformatLydformatSprogTekster
LetterboxDD 5.1Dansk
Engelsk
Dansk
Engelsk

Skriv en anmeldelse

 
Kommentarer(0)

Der er ingen kundeanmeldelser endnu.

30 andre produkter i den samme kategori:

Ingen produkter

To be determined Forsendelse
0,00 kr I alt

Til betaling