Op Med Lille Martha - DVD - NY

Nyt produkt

49,00 kr

- +

 
Produktinformation

Vi er i Rødkøbing, en lille dansk provinsby, hvor en ældre mand og hans lille oldebarn kommer til byen. De sætter sig ved foden af en statue og den ældre mand begynder at fortælle om statuen. Den forestiller "Martha Fagernæs" der levede omkring år 1945. Hun var en lidt besynderlig kvinde... For hun var i virkeligheden en mand!

Det hele startede da en arbejdsløs københavner-musiker, ved navn Per, og hans ven schlager-forfatteren Poul ser en annonce i avisen. En dametrio leder efter en janitshar og Per vælger at klæde sig ud som kvinde, kalde sig for Martha og søge jobbet. Per får jobbet og Poul udnævner hurtigt sig selv til "Marthas" forlovede og derefter bliver det rigtig sjovt.

Trioen får et job i Rødkøbing, hvor Martha hurtigt får sig en beundrer og bliver veninde med byens borgmesterfrue. Martha er et hit blandt kvinderne i byen og pludselig ender Marta på Christiansborg, hvor "hendes " mærkesag er Hustruloven!

Nu er spørgsmålet bare, hvor længe skuespillet kan holdes kørende? - Især når både Per og Poul har forelsket sig i hver deres pige fra trioen...

Denne skønne folkekomedie fra 1946, er hjertevarm og bliver afviklet på en humoristisk måde, men fik en forarget presse til at kalde filmen for en "transvestitfarce".

Helge Kjærulff-Schmidt Per Fagernæs / Martha Fagernæs, musiker
Karl Gustav Ahlefeldt Poul Svendsen
Lily Broberg Inger Berg
Else Colber Grethe Berg
Erika Voigt Frøken Hoppmann
Sigurd Langberg Tobias Glamsfeldt
Ellen Margrethe Stein Louise Glamsfeldt
Knud Heglund Frederiksen
Ingeborg Pehrson Frøken Fallesen
Henry Nielsen Fynsk Rigsdagsmand
Bjørn Spiro Folketingets formand
Preben Uglebjerg Odin Glamsbjerg
Ego Brønnum-Jacobsen Postbud
Hanne Clement Oldebarn
Bjørn Puggaard-Müller Chauffør
Bodil Lindorff

30 produkter i samme kategori

Menu