Den lille Havfrue (Walt Disney) - DVD - BRUGT

DVD – Brugt, men god kvalitet

Med dansk tale

Tekster:Dansk
Engelsk
Norsk
Sprog:Dansk
Engelsk
Norsk

Flere detaljer

Ny vare

59,00 kr

- +

 
Yderligere information

The Little Mermaid betragter jeg efterhånden som en gammel ven. Hun kom ind i min tilværelse kort efter premieren i USA i november 1989, da hun gik direkte ind på 3. pladsen på den amerikanske biografhitliste. Det var egentlig ikke nogen stor præstation for en ny film - dengang gik enhver re-release af Walt Disneys gamle klassikere direkte ind på Top 3, men for første gang i årtier var anmeldelserne af en ny tegnefilm fra Walt Disney studierne overstadige, og The Little Mermaid blev ved at spille for fyldte biografsale, mens andre film forsvandt i glemslen igen. Anmeldere og publikum var kort sagt enige; Walt Disney Productions var efter en lang ørkenvandring endelig ved at finde tilbage til den gamle stil.
    Oscar-uddelingen var det første vidnesbyrd om noget stort. Ikke mindre end 2 af de 4 nominerede sange fra 1989 var fra The Little Mermaid, som vandt prisen med Under the Sea (min personlige favorit var nu Kiss the Girl), og komponisten Alan Menken vandt helt fortjent også en Oscar for bedste underlægningsmusik. Det var dengang en af mine mest spillede CD-plader med sine 13 temaer og 7 sange, som næsten hver og én er en Oscar værdig. Siden filmen året efter udkom på LaserDisc, har den været en af de mest spillede LaserDiscs i min filmsamling.
    Idag kan vi i tilbageblikkets klare lys endvidere se, hvilken enorm betydning filmen fik både for det skrantende Walt Disney studie og for tegnefilmen som helhed. Dens kunstneriske og økonomiske succes satte turbo på Walt Disneys tegnefilm-afdeling til stor glæde for Roy Disney, Walts nevø og nyudnævnt chef for afdelingen, og The Little Mermaid viste sig snart "blot" at være forløber for endnu større kunstneriske og økonomiske successer i de efterfølgende år: Beauty and the Beast (Skønheden og Udyret, 1991), Aladdin (1992) og The Lion King (Løvernes konge, 1994)

Skriv en anmeldelse

Den lille Havfrue (Walt Disney) - DVD - BRUGT

DVD – Brugt, men god kvalitet

Med dansk tale

Tekster:Dansk
Engelsk
Norsk
Sprog:Dansk
Engelsk
Norsk

Skriv en anmeldelse

 
Kommentarer(0)

Der er ingen kundeanmeldelser endnu.

30 andre produkter i den samme kategori:

Ingen produkter

To be determined Forsendelse
0,00 kr I alt

Til betaling